Post interventie dossier

Post interventie dossier : Garandeer de veiligheid van uw werkzaamheden en behoud uw erfgoed.

Het post interventie dossier (PID) is een essentieel element voor elke eigenaar, huurder, architect, aannemer of professional die betrokken is bij bouw-, renovatie- of onderhoudswerkzaamheden aan een gebouw. Het is een volledige verzameling informatie die gedetailleerde kennis biedt over de structuur van een pand, waardoor toekomstige werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd.
Welke informatie vindt u in het PID?
Het PID bevat een verscheidenheid aan waardevolle documenten om de structuur en de geschiedenis van een pand te beoordelen. Het kan het volgende omvatten:
• Voor- en na-foto's: Bekijk de veranderingen en verbeteringen die in de loop der tijd zijn aangebracht.
• Gedetailleerde beschrijving van de werkzaamheden: Krijg een overzicht van de uitgevoerde interventies op het pand.
• Plattegronden: Identificeer de locatie van water-, gas- en elektriciteitsleidingen, draagmuren en andere essentiële elementen.
• Contactgegevens van betrokken professionals: Raadpleeg de contactgegevens van architecten, aannemers en veiligheidscoördinatoren die betrokken waren bij de werkzaamheden.
• Facturen en garantiecertificaten: Controleer de kwaliteit van het uitgevoerde werk aan de hand van gedetailleerde facturen en garantiecertificaten. Raadpleeg de specificaties van de gebruikte materialen tijdens de werkzaamheden om juist gebruik en onderhoud te waarborgen.
Waarom is het belangrijk om een up-to-date PID te hebben?
Het PID is nu verplicht voor huizen en appartementen waarvan de bouw is gestart na 1 mei 2001 of waar sinds die datum werkzaamheden zijn uitgevoerd. Bij de verkoop van een pand moet het PID aan de nieuwe eigenaar worden overhandigd. Het is dus essentieel om het dossier up-to-date te houden en bij te werken na elke interventie.
Izimi: Uw digitale kluis om uw documenten veilig te bewaren.
https://www.izimi.be/nl/
Om het beheer en behoud van uw PID te vergemakkelijken, raden wij u aan Izimi te gebruiken, onze beveiligde digitale kluis. Met Izimi kunt u al uw belangrijke documenten veilig opslaan, inclusief foto's, facturen, plattegronden en certificaten. U heeft zelfs de mogelijkheid om deze documenten vertrouwelijk en veilig te delen met anderen.

Neem geen enkel risico bij uw werkzaamheden en zorg ervoor dat u een up-to-date PID heeft om de veiligheid en waarde van uw onroerend goed te waarborgen. Voor meer informatie over het dossier voor toekomstige interventies en onze oplossing Izimi, neem nu contact met ons op of raadpleeg onze toegewijde pagina.